horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Tegn på rodchakra-ubalance – og hvordan du skaber balance

Som du kanskje vet, består kroppens energiflyt – i mange spirituelle og åndelige trosretninger – av 7 energisentre som kalles chakraer. Vårt rotchakra er, som navnet antyder, roten av chakraene, og ligger nederst av de 7.

De 7 chakraene ligger på en horisontal linje fra bunnen av ryggraden ved halebenet til toppen av hodet. Rotchakraet ligger der ryggraden begynner ved bunnen av ryggraden.

Hvis alle 7 chakraene er i balanse, vil livet ditt være like balansert. Du vil oppleve harmoni, glede og lykke i alle aspekter av livet ditt. Det er imidlertid mange ytre og indre faktorer som kan påvirke chakraene og skape ubalanse.

I denne guiden lærer du om rotchakraet og hvordan du kan gjenopprette balansen hvis rotchakraet er i ubalanse. Og fordi rotchakraet er grunnlaget for alle de andre chakraene, er det spesielt viktig å ta tak i ubalanser eller blokkeringer her.

Hva står rotchakraet for?

Rotchakraet er det laveste av de 7 chakraene. Det heter Muladhara på sanskrit, som betyr grunnlaget. Rotchakraet handler om det grunnleggende i livet ditt.

Opprinnelig dreide det seg om de mest grunnleggende fysiske behovene, men i dagens moderne verden handler chakraet om familien, hjemmet og trygghetsfølelsen, inkludert økonomi og karriere, som også har innvirkning på de grunnleggende elementene i livet ditt.

Rotchakraet er rødt og befinner seg nederst på ryggraden, nær halebenet. Den røde fargen indikerer et sterkt, solid og energisk chakra.

Ubalanse i rotchakraet

Grunnlaget for rotchakraet dannes i de første leveårene, og er derfor avhengig av den tryggheten, kjærligheten, relasjonsbyggingen, berøringen og omsorgen du fikk i disse årene. Hvis du har hatt mangler på noen av disse områdene, kan det ha skapt en ubalanse i rotchakraet som har fulgt deg gjennom hele livet.

Vanligvis vil denne ubalansen manifestere seg som usikkerhet, frykt eller angst hvis den får lov til å bli værende i deg. Hvis du har problemer med selvfølelsen, føler frykt eller angst, er årsaken sannsynligvis å finne i rotchakraet.

Tegn på at rotchakraet er blokkert

Hvis det er ubalanser eller blokkeringer i rotchakraet, vil det typiske tegnet være frykt. Frykt har mange ansikter, så det kan være en mild frykt for sosiale situasjoner eller for å gjøre noe galt, men det kan også være mer alvorlig, som sosial angst eller dødsangst.

Les også: Tegn på et blokkert hjertechakra – og hvordan du åpner det

Uansett hvor omfattende frykten er, bør du jobbe med den slik at den ikke blir verre og hemmer deg i hverdagen.

Noen mener også at et blokkert rotchakra kan få helsemessige konsekvenser i området rundt chakraet, som forstoppelse, isjiasproblemer, kreft i livmor, eggstokker eller prostata og hemoroider. Dette er imidlertid bare synsing og ikke vitenskapelig bevist.

Hvordan balanserer du rotchakraet ditt?

Et rotchakra i ubalanse kan påvirke livet ditt på mange uheldige måter. Det kan påvirke hvordan du ser på deg selv og hvordan du er i verden. Derfor er det viktig å jobbe med rotchakraet – og ikke minst årsaken til ubalansen.

Nedenfor finner du fem enkle verktøy som kan hjelpe deg med å balansere rotchakraet:

  • Meditere: Kom i kontakt med deg selv, bli bedre kjent med deg selv og skap indre ro.
  • Fokuser på de positive sidene ved deg selv: Heng opp post-its som minner deg på at du er en god mor, har vakre øyne eller er en omsorgsfull partner, eller før dagbok over ting ved deg selv som du er stolt av eller liker.
  • Ta vare på degselv: Husk å gjøre ting du liker og som gir deg energi. Skriv inn egentid og interesser i dagboken, slik at du husker dem i en travel hverdag.
  • Dans: Lytt til musikk, bruk kroppen og syng med! Det er en fin måte å skape indre energi og balanse på.
  • Oppsøk en healer: Kanskje trenger du profesjonell hjelp til å få ny energi og bearbeide noen av de vanskelige tingene du bærer på.

FAQ

Hva står rotchakraet for?

Rotchakraet står for det grunnleggende i livet ditt; selvoppfatning, trygghet, hjem og familie. Rotchakraet danner også grunnlaget for de andre 6 chakraene.

Hva betyr chakra?

Chakra betyr “hjul” på sanskrit, noe som er en svært treffende beskrivelse av energisentrene som fungerer som tannhjul og fordeler energien rundt i kroppen.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop

Leave a Comment