Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Tarot – Trekk dagens tarotkort gratis her

Her på Horoskopbladet.com kan du bruke funksjonen “trekk dagens tarotkort” – helt gratis. Det er bare å klikke på tarotkortet nedenfor, så velger skjebnen det kortet som passer for dagen din.

Kortet ledsages av en beskrivelse av betydningen, som du kan bruke etter eget ønske.

The World (Universet)

Enhet. Fullføring. Absolutt frihet.

Du har endelig kommet til et sted hvor du kan nyte fruktene av ditt harde arbeid. Den store slutten er her, og den er vakker og befriende. Det er harmoni rundt deg og det er i denne roen og ordenen du kan lene deg tilbake og nyte din frihet. Vit at arbeidet nå er gjort og at du har rett til å gå tilbake og slappe av. Kanskje utlandet ringer deg?

The Hermit (Eneboeren)

Introversjon. Innvendig lys. Visdom.

Isolasjon er ikke alltid dårlig, og kanskje er det en oppgave eller lignende som krever din fulle oppmerksomhet. Eneboeren er den kloke eldste som minner oss om at vi har de riktige svarene i oss selv. Det er på tide å vende oppmerksomheten innover, lytte til din indre visdom og ha litt tid for deg selv. En rolig kveld med levende lys eller en lang tur alene er veldig bra akkurat nå. Oppfør deg som eneboeren, finn kjernen din og kast lys over andre.

Bland kort
Snu alle kortene

Trekk dagens tarotkort online her

Mange bruker dagens tarotkort som en guide eller inspirasjon for dagen som kommer.

Derfor anbefales det også å trekke dagens tarotkort om morgenen, slik at du har mulighet til å tenke på det i løpet av dagen.

Du kan imidlertid også velge å trekke det om kvelden som en evaluering av dagen som har gått.

Hvis det er noe spesielt du ønsker veiledning eller svar på, bør du tenke på det før du trekker dagens kort. På den måten vil tarotkortet være relatert til dette området, og du vil ha større nytte av det.

Hvis dere er flere personer som trekker tarotkort sammen, kan du velge “stokke”-funksjonen etter det første kortet, slik at det trekkes et nytt kort til neste person i rekken. Personen som trekker kortet, bør fysisk være den som styrer musen og trykker på kortet.

Å lese dagens tarotkort gratis er en fin måte å starte dagen på og gi deg noe å tenke på i forhold til de mulighetene og utfordringene du kan støte på.

Hva er tarotkort?

Tarotkort er kort med bilder på som opprinnelig ble brukt som spillkort og senere til å spå og forutsi fremtiden.

Kortene brukes fortsatt til en viss grad til slike formål, men de brukes i enda større grad til psykologisk (selv)innsikt og selvutvikling. Mens noen sverger til horoskop, sverger andre til tarotkort.

Tarotkortenes betydning – Hva betyr “tarot”?

Tarot betyr trumf på fransk (fra det italienske ordet tarocchi). Tarotkort betyr altså trumfkort. Dette er fordi kortene opprinnelig ble brukt til underholdning, på samme måte som spillkortene vi kjenner i dag. Les mer om dette i avsnittet “Tarotkortenes historie”.

Hvor mange tarotkort finnes det?

Det er totalt 78 tarotkort i en standard tarotkortstokk. Kortene er delt inn i tre hovedgrupper: Den store arkanen (Arcana Major), den lille arkanen (Arcana Minor) og hoffkortene, som dekker henholdsvis ånd, kropp og sinn.

Den store arkanen består av 22 tarotkort som representerer de store hendelsene i livet og har langsiktige formål og intensjoner. Kortene er de mest kjente for spådomskunst og består av:

 • Nr. 0: Narren
 • Nr. 1: Magikeren
 • Nr. 2: Yppersteprestinnen
 • Nr. 3: Keiserinnen
 • Nr. 4: Keiseren
 • Nr. 5: Ypperstepresten
 • Nr. 6: De elskende
 • Nr. 7: Stridsvognen
 • Nr. 8: Styrke
 • Nr. 9: Eremitten
 • Nr. 10: Skjebnehjulet
 • Nr. 11: Rettferdighet
 • Nr. 12: Den hengte mannen
 • Nr. 13: Døden
 • Nr. 14: Avholdenhet
 • Nr. 15: Djevelen
 • Nr. 16: Tårnet
 • Nr. 17: Stjernen
 • Nr. 18: Månen
 • Nr. 19: Solen
 • Nr. 20: Dommen
 • Nr. 21: Universet

Den lille Arkana består av 40 tarotkort fordelt på 4 serier:

 • Myntene
 • Sverdene
 • Begrene
 • Stavene


Hver serie i Den lille arkana består av 10 nummererte kort.

Kortstokken består av de 16 siste tarotkortene, hvorav det er 4 kortstokker for hver serie i Den lille arkanen. De 4 hoffkortene består av:

 • Dronning
 • Konge
 • Ridder
 • Side

Hva betyr de ulike tarotkortene?

Hvert tarotkort har sin egen betydning og kan endre betydning i samspill med hverandre. De 22 kortene i den store arkanen brukes oftest til spådommer og fremtidsspådommer, mens de øvrige 56 kortene brukes som daglige veivisere, på samme måte som horoskoper.

Kortene i den store arkanen er det store bildet av livet, meningen med det hele. De handler om liv og død og alt imellom, som viktige valg og kjærlighetsforhold.

Tarotkortene i Den lille arkana dekker alt på det fysiske planet i hverdagen. Myntkortene avspeiler våre synlige ytre situasjoner, Sverdene avspeiler våre mentale tilstander, Begrene avspeiler vår følelsesmessige, indre virkelighet og Stavene avspeiler vår intuisjon.

Hoffkortene gjenspeiler vår egen mestring av ulike bevissthetsnivåer og de viktige personene i livet vårt.

Hvordan legger man tarotkort?

I utgangspunktet kan alle som eier en kortstokk med tarotkort lese dem selv og “spå” fremtiden – eller i det minste få svar på – eller hjelp til selvhjelp i – noen av livets store spørsmål.

Tarotkort – slik gjør du det

Stokk kortene godt: Den som skal motta kortene, bør stokke dem. Berøringen skaper en åndelig forbindelse.

Legg kortene: Kortene kan legges på mange forskjellige måter. I prinsippet kan du legge dem slik du vil. Ingenting er tilfeldig, og skjebnen vil hjelpe deg med å legge dem. De vanligste måtene å legge tarotkort på er det keltiske korset og viften, førstnevnte brukes av profesjonelle, da metoden er mer komplisert, og sistnevnte brukes hjemme i stuen. Du legger kortene med vifte-metoden ved å spre alle kortene i en vifte. Deretter lukker du øynene og trekker et kort med venstre hånd for å lese/tolke.

Les kortene: Tarotkortlesning kan vanligvis gjøres på to forskjellige måter; enten som svar på (åpne) spørsmål eller som åpne lesninger som handler mer generelt om livet her og nå – og i fremtiden.

Hvis du ønsker svar på spesifikke spørsmål – eller veiledning på et bestemt område i livet ditt – er det en god idé å stille et spørsmål. Spørsmålet bør imidlertid ikke være et ja/nei-spørsmål, men et åpent spørsmål.

Gratis tarotkort på nettet (gratis spådomskunst) kan også brukes både som svar på spørsmål og som mer åpne spådommer. Hvis du vil ha svar på et spørsmål, stiller du bare spørsmålet til deg selv før du trekker et kort ved å klikke på det.

Se også videoen her om emnet:

Tarot historie

Tarot er en godt bevart (og videreutviklet) relikvie fra fortiden. De antas å stamme fra 1400-tallet, selv om de eksisterte i en annen versjon der blant annet djevelen og tårnet ennå ikke var utviklet. Disse ble først lagt til i løpet av 1500-tallet, da kortene vi kjenner i dag antas å ha blitt utviklet.

De eldste kortene vi kjenner til, ble utviklet for den mektige og innflytelsesrike italienske Visconti-familien på 1400-tallet. Tarotkortene skal ha blitt brukt til underholdning på samme måte som andre spillkort, men med tiden har de mystiske bildene fått betydning og blitt brukt til spådom.

Det er dette som er kjent i praksis. Tarotkort antas å være mye eldre, og det er mange myter knyttet til dem. Blant annet at de er eldgamle hellige skrifter skapt av “den nye menneskerasen”, som er en blanding av halvguder og mennesker.

Det er også mange som mener at tarotkort er en religiøs relikvie fra den egyptiske guden i form av Thots bok, og at det er en direkte forbindelse til jødenes kabbala, ettersom jødene lett kan ha tatt med seg deler av Thots bok ut av Egypt.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop