horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Tegn på en blokkering i solar plexus-chakraet – og hvordan du kan åpne det

Solar plexus-chakraet er det tredje chakraet nedenfra. Mange omtaler det også som det midterste chakraet, da det forbinder det øvre og nedre chakraet. I praksis ligger chakraet under solar plexus, omtrent fire fingerbredder over navlen.

Hva står solar plexus-chakraet for?

Solar plexus-chakraet er også kjent som Manipura på sanskrit, som treffende nok betyr “navlens juvel”, noe som indikerer at det ligger over navlen.

Solar plexus-chakraet er gult, en lys og energisk farge, og chakraet sier også noe om din selvfølelse, selvtillit og energinivå.

Hvis solar plexus-chakraet er i balanse, vil du ha god selvtillit, du vil ha tillit til egne evner og muligheter, og du vil generelt ha en følelse av mening med livet.

Solar plexus-chakra i ubalanse

Et balansert solar plexus-chakra vil også kreve at de lavere chakraene er i balanse, ettersom de danner grunnlaget for det tredje chakraet. Det betyr at fundamentet – rotchakraet – og begjæret – harachakraet – er balansert og frigjort.

Hvis solar plexus-chakraet er omgitt av negativ energi – en ubalanse – vil du oppleve tap av troen på egne evner, lavere selvtillit, stress og tap av kontroll.

Det er viktig for ditt velvære at solar plexus-chakraet er i balanse, så du bør ta vare på det hvis du opplever tegn på ubalanse i chakraet.

Tegn på at solar plexus-chakraet er blokkert

Blokkering og ubalanse i solar plexus-chakraet kan både være et tegn på ubalanse i de lavere chakraene som påvirker solar plexus-chakraet, eller skyldes ytre opplevelser.

Psykisk eller fysisk vold er noen av de opplevelsene som særlig kan påvirke solar plexus-chakraet og skade selvfølelsen, men også nederlag eller uenigheter i karrieren eller familien kan påvirke.

Det typiske tegnet på et blokkert solar plexus-chakra er dårlig selvtillit, at man har dårlige tanker om seg selv og sine evner, at man føler seg utilstrekkelig eller ikke god nok. Ofte vil det være en “indre stemme” som maser på deg.

Men det kan også være mer håndfaste tegn, særlig hvis chakraet har vært blokkert lenge:

  • Tretthet/responsivitet
  • Sosial distansering
  • Overspising/trøstespising
  • Stress og angst

Det er ikke vitenskapelig bevist at chakraer kan ha en innvirkning på helsen, men lav selvfølelse øker risikoen for stress, angst, depresjon og spiseforstyrrelser som også har andre følgesykdommer.

Det er derfor viktig å ta tak i både energiene rundt chakraet, men også de underliggende årsakene til lav selvfølelse hvis du opplever tegn på ubalanse.

Hvordan balanserer man solar plexus-chakraet?

Et av de viktigste aspektene ved å balansere solar plexus-chakraet er selvoppfatningen din. Det handler om å endre den og fokusere på de gode egenskapene du har som menneske.

Nedenfor finner du 5 gode øvelser for å balansere solar plexus-chakraet:

  • Evaluer dagen din hver kveld og skriv ned 3 gode ting du har gjort i løpet av dagen. Hvis du har mot til det, kan du stille deg foran speilet og si dem høyt til deg selv.
  • Slå avden negative indre stemmen. Når den kommer – for det kommer den til å gjøre – be den holde kjeft og forsvinne. Si til deg selv at du ikke trenger å høre på den.
  • Ta vare på deg selv. Gjør noe du har lyst til å gjøre – hver dag. Du fortjener det. Hvis du skjemmer deg bort, får du et bedre selvbilde.
  • Øv deg påyoga eller meditasjon. Begge har gode øvelser for å skape ro og indre balanse.
  • Få profesjonell hjelp av en healer og/eller psykolog. En healer kan hjelpe deg med indre balanse og veiledning, mens en psykolog kan hjelpe deg med roten til problemet.

SPØRSMÅL OG SVAR

Hva gjør solar plexus-chakraet?

Solar plexus-chakraet forbinder vår nedre og øvre verden. I praksis betyr dette at vi forbinder våre behov, følelser og intuisjon med den mer abstrakte tenkningen i de øvre chakraene.

Hvilket chakra er gult?

Solar plexus-chakraet ditt er gult. Det er en lys og energisk farge som passer godt til chakraet, som i stor grad handler om selvbildet ditt.

Chakra-artikler:

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop

Leave a Comment