horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Stjernetegn

Stjernetegnene bestemmes av jordens bane rundt solen og er oppkalt etter de stjernebildene eller konstellasjonene som mennesker har kunnet gjenkjenne på stjernehimmelen i mer enn to årtusener.

De samme bildene har vendt tilbake til himmelen på de samme tidspunktene hvert år. I gamle dager – før kompasset, radaren og Google Maps ble oppfunnet – brukte man stjernebildene til å navigere på havet. De har også blitt brukt til å bestemme de beste tidspunktene for å så og høste avlinger i landbruket og mye mer.

Væren er det første av de 12 stjernetegnene fordi perioden starter på det tidspunktet på året da natt og dag er like lange. Det vi kjenner som vårjevndøgn.

Les om de 12 stjernetegnene her

Du trenger ikke engang å vite hvilket år de ble født. Ta en titt på alle de 12 stjernetegnene som er oppført nedenfor med datoene de forholder seg til, og klikk på de du vil lese om.

 1. ♈ Væren Stjernetegn
 2. ♉ Tyren Stjernetegn
 3. ♊ Tvillingene Stjernetegn
 4. ♋ Krepsen Stjernetegn
 5. ♌ Løven Stjernetegn
 6. ♍ Jomfruen Stjernetegn
 7. ♎ Vekten Stjernetegn
 8. ♏ Skorpionen Stjernetegn
 9. ♐ Skytten Stjernetegn
 10. ♑ Steinbukken Stjernetegn
 11. ♒ Vannmannen Stjernetegn
 12. ♓ Fiskene Stjernetegn

Alle 12 er knyttet til ett av de fire elementene luft, vann, jord og ild. I tillegg kan et stjernetegn være feminint eller maskulint, aktivt eller passivt, positivt eller negativt. Disse elementene er utrolig viktige og forteller oss mye om hva slags mennesker vi i bunn og grunn er. Du kan sikkert kjenne igjen ett eller flere personlighetstrekk hos deg selv eller folk rundt deg hvis du leser om ditt eget eller deres stjernetegn.

Du kjenner sikkert fødselsdatoen din, og nå trenger du den for å finne stjernetegnet du er knyttet til. Du kan også lese om familie og venners stjernetegn og horoskop hvis du vet når de er født. Nedenfor har vi listet opp alle 12 med dato, slik at du enkelt kan få en oversikt og klikke deg videre.

Hva forteller egentlig stjernetegnet om deg?

Hvor skal man begynne når man ikke vet hva akkurat ditt stjernetegn avslører? Avslører stjernetegnet ditt om du vil finne den store kjærligheten eller om du liker din neste drømmejobb eller mann?

Men kanskje er det slik at det du leser i stjernetegnet ditt bare avslører det du tror? Bare slapp av og les astrologenes kunnskap om stjernetegnene som en indikasjon på at alt er mulig. Nei, du vil bli overrasket over stjernetegnet ditt og innse at astrologene har klart å tolke stjernene riktig.

Så la oss sammen ta en titt på de 12 stjernetegnenes egenskaper, styrker og svakheter.

Typiske kjennetegn ved de 12 stjernetegnene

Nedenfor kan du lese om de ulike egenskapene til de 12 stjernetegnene. Vi tar også for oss stjernetegnsdatoene for hvert av dem.

Nedenfor kan du lese om de ulike egenskapene til de 12 stjernetegnene. Vi tar også for oss stjernetegnsdatoene for hvert av dem.

Vannmannen (21. januar – 19. februar)

Vannmannen

Mennesker født i Vannmannens tegn elsker frihet og er menneskevennlige. Vannmenn er tolerante, og for dem er alle mennesker likeverdige.

Positive egenskaper

Karismatisk, visjonær, problemorientert, ressurssterk, prinsippfast, snill mot mennesker og tolerant.

Negative egenskaper

Distanse, kjølig, tilbaketrukket, innesluttet, trassig, forpliktelsesfobisk, opprørsk, taktløs, depressiv og ensporet.

Vannmannens ascendant

Uranus er den styrende ascendanten for Vannmannen. Karakterbildet til vannmannen med ascendant er litt selvmotsigende. De er kommunikative og får mange venner, men de er også ettertenksomme, forsiktige og reserverte. Så på den ene siden kan de virke godmodige og sjarmerende for noen mennesker, men merkelige for andre. De foretrekker å unngå omveltninger og forandringer i livet. Etterfølgeren til Vannmannen er Løven, og dette er deres passende partner. Dynamikken kan gi mye gnist i forholdet.

Fiskene (20. februar – 20. mai)

Fiskene

Personer født i Fiskenes tegn har en utpreget følsomhet. Deres følsomhet synes ikke å kjenne noen grenser.

Positive egenskaper

Hjelpsom, oppfinnsom, følsom, forståelsesfull, sjenerøs, omgjengelig, idealistisk og kreativ.

Negative egenskaper

Ubesluttsom, lunefull, udisiplinert, naiv, passiv, sløv og velter seg i selvmedlidenhet.

Fiskenes ascendant

Neptun er den styrende ascendanten for Fiskene. Fiskens ascendant er en drømmende, godtroende og følsom person. Fiskene viser alltid stor sympati for andres lidelser, og deres behagelige og varmhjertede natur blir noen ganger overdrevet og utnyttet av andre. De har en sterk trang til det kunstneriske og metafysiske. Etterfølgeren til Fiskene er Jomfruen, og dermed også deres passende partner. Disse fengsler på sin rasjonelle måte og kan være det perfekte supplement til Fiskene.

Væren (21. mars – 20. april)

Vaeren

Personer født i Værens tegn er direkte og åpne mennesker som utstråler energi.

Positive egenskaper

Modig, lidenskapelig, eventyrlysten, utholdende, utrettelig, direkte, åpen og besluttsom.

Negative egenskaper

Kampvillig, aggressiv, opphisset, selvsentrert, utålmodig og hensynsløs.

Værens ascendant

Mars er den styrende ascendanten for Væren. Fremtredende egenskaper: Energisk, livlig, energisk og selvbevisst. Væren har en tendens til ikke å stole på noen. De er motvillige til å gi slipp på tøylene. Vekten er etterfølgeren til Væren og deres passende partner. Forsiktigheten og balansen til en slik partner kan være en stor støtte for Væren.

Tyren (21. april – 20. mai)

Tyren

Personer født i Tyrens tegn kjennetegnes av sin absolutte lojalitet til sine medmennesker. Av samme grunn er de også høyt elsket.

Positive egenskaper

Trygghetsorientert, lojal, pålitelig, kunstnerisk begavet, praktisk anlagt, positiv innstilling til livet og beskyttende.

Negative egenskaper

Sta, konservativ, sjalu, hedonistisk, mistenksom, besittende, forsiktig og treg.

Tyrens ascendant

Den styrende eller dominerende ascendanten for Tyren er Venus. Kjennetegn ved Tyren: Ønske om trygghet og beskyttelse samt stahet. Den har lett for å bryte ut av gode vaner og forlate sine vante omgivelser. Tyren har en beroligende effekt på sine medmennesker. Skorpionen er Tyrens etterfølger og en passende partner. Skorpionens åpne, sjelfulle og sensuelle natur kan påvirke Tyren.

Tvillingene (21. mai – 21. juni)

Tvillingene

Tvillingene går trygt, sikkert og klokt gjennom livet. De løser nesten alle problemer enkelt og greit.

Positive egenskaper

Fleksibel, vitebegjærlig, nysgjerrig, intelligent, kommunikativ, munter, sjarmerende og kjærlig.

Negative egenskaper

Uærlig, humørsyk, rastløs, upålitelig, rastløs, udisiplinert og overfladisk.

Tvillingenes ascendant

Den styrende ascendanten for Tvillingene er Merkur. Karaktertrekk: Humor, eufori, økt trang til å kommunisere og høy grad av absorpsjon. Like raskt som du kan få tvillingens oppmerksomhet eller interesse, like raskt kan du miste den igjen. Dermed er en Skytte en passende partner for Tvillingene fordi deres prinsippfasthet og uavhengighet kan være lærerikt for Tvillingene.

Kreps (2. juni – 22. juli)

Kreps

Mennesker født i Krepsens tegn har sterke intuitive evner og er svært følsomme for følelser. Men dette er ikke alltid like populært i omgivelsene. Noen er til og med redde.

Positive egenskaper

Utholden, tøff, intuitiv, metodisk, målbevisst og sparsommelig.

Negative egenskaper

Har en tendens til å være selvmedlidende, sentimental, følsom, irritabel, eiesyk og overfølsom.

Krepsens ascendant

Den styrende ascendanten for Krepsen er Månen. For Krepsen er det det samme som for Tyren. Han har også et ønske om sikkerhet og beskyttelse. Alt som gjør livet behagelig er bra for ham. Ting som risikotaking og eventyrlyst er ikke i deres tanker. Det liker de ikke i det hele tatt. Krepsen imponerer med sitt naturlige beskytterinstinkt. Han er også en god observatør og veldig følsom. Krepsens etterfølger er Steinbukken, og derfor er dette også en passende partner. Steinbukken er til å stole på.

Løven (23. juli – 23. august)

Loven

Løven er varmhjertet og åpen for sine medmennesker. Deres sympatiske natur gjør dem elsket av sine medmennesker.

Positive egenskaper

Stolt, åpen, modig, autoritær, elskverdig, optimistisk, utadvendt og verdig.

Negative egenskaper

Innbilsk, kontrollfreak, depressiv og arrogant.

Løvens ascendant

Solen er den styrende ascendanten for Løven. Alt dreier seg rundt Løven. De skinner og stråler på verden rundt seg. De går gjennom livet med godt humør og mye humor. Ofte preger deres karisma og karakterstyrke deres medmennesker. Løvens etterfølger er vannmannen og derfor også en passende partner. Vannmenn, som er mindre spektakulære og mer reserverte av natur, har en viss tiltrekningskraft på løven.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Jomfruen

De som er født i Jomfruens tegn er veldig ærlige mennesker. De lever gjennom sine analytiske ferdigheter og utrolig forståelse.

Positive egenskaper

Intelligent, oppriktig, ærlig, kvikk, kvikk, lærenem, pålitelig, beskjeden og ryddig.

Negative egenskaper

Overdreven perfeksjonist, trist, vil ha rett, hypokonder og utilnærmelig.

Jomfruens ascendant

Den herskende ascendant for Jomfruen er Merkur. Noen ganger er Jomfruen rastløs og omtenksom. Imidlertid sikrer de seg alltid gjennom en avslappet underholdningsverdi med sin veltalende, skarpe og kommunikative natur. Jomfruer liker å ha kontroll over alt, spesielt følelser. Jomfruens etterfølger er Fiskene og dermed deres passende partner. Tross alt kan Fiskene lett distrahere Jomfruen fra å tenke for mye.

Vekten (24. september – 23. oktober)

Vekten

Personer født i Vektens tegn regnes som elskelige karer og er velkomne gjester overalt. Med sin kultiverte sjarm og ro er de naturlig positive.

Positive egenskaper

Elskelig, rett frem, diplomatisk, fredselskende, ærlig, kultivert og intelligent.

Negative egenskaper

Selvmedlidende, ubesluttsom, sårende, mangler selvtillit og er lat.

Vektens ascendant

Den styrende ascendanten for Vekten er Venus. De slående egenskapene til Vekten: høflighet, eleganse og god smak. De liker ikke dårlig humør og strid i det hele tatt. De gjør det ikke bra med antagonisme. Vektens etterfølger er Væren og derfor også en passende partner. Værens selvbevissthet kan være en god støtte for Vekten.

Skorpionen (24. oktober – 22. november)

Skorpionen

Skorpioner fengsler med sin lidenskap og styrke, som de bruker i jakten på sine livsmål. Dette stjernetegnet har en sta besluttsomhet og søker hele tiden det høyeste eller det laveste som kan oppnås.

Positive egenskaper

Målbevisst, analytisk, lidenskapelig, pålitelig, kreativ og utstyrt med stor utholdenhet.

Negative egenskaper

Dømmende, sjalu, hatefull, hevngjerrig, fiendtlig, hensynsløs og deprimert.

Skorpionens ascendant

Skorpionens styrende ascendant er Pluto. Pluto virker mystisk for skorpioner på nært hold. Med sin utholdenhet og erotiske karisma har de en fortryllende effekt på omgivelsene. Og når det brenner rundt dem, tar de tøylene i hånden for å trekke vognen opp av møkka igjen. Skorpionens etterfølger er Tyren, noe som gjør Tyren til en passende partner. Tyrens standhaftighet og stahet minner om Skorpionens karakter. Dermed utfyller de to hverandre.

Skytten (23. november – 21. desember)

Skytten

Personer født i Skyttens tegn fremstår som svært optimistiske mennesker. De går rett og slett bekymringsløst gjennom livet. De er fødte filosofer, og i gode tider liker de å tenke på de grunnleggende spørsmålene i livet.

Positive egenskaper

Ubekymret, optimistisk, tenkende, fordomsfri, fordomsfri, kunnskapsrik, klok, intelligent, energisk, fordomsfri, direkte, glad og åpen.

Negative egenskaper

Uorganisert, skrytende, taktløs og lider av reiselyst.

Skyttens ascendant

Den herskende ascendanten for Skytten er Jupiter. Skyttere lever derfor sine avslappede og varierte liv med samme letthet som løven, målbevisst og med nese for morsomme muligheter. De liker ikke monotoni i det hele tatt. Skytten er utadvendt og kosmopolitisk. Skyttens etterfølger er Tvillingene, og derfor deres passende partner. Tvillingens kompleksitet blir aldri ensformig for Skytten.

Steinbukken (22. desember – 20. januar)

Steinbukken

Personer som er født i Steinbukkens tegn, er svært flittige og produktive arbeidere som tilnærmer seg oppgavene sine på en svært resultatorientert måte. Steinbukken er i stand til å utvikle strategier for å nå sine mål. Han er den fødte leder.

Positive egenskaper

Flittig, ambisiøs, hardtarbeidende, strateg, tradisjonalist, leder og tålmodig.

Negative egenskaper

Engstelig, gjerrig, pessimistisk, hemmet, uorganisert, mangel på vitalitet, smålig og stressende.

Steinbukkens ascendant

Den styrende ascendanten for Steinbukken er Saturn. Steinbukken er målrettet, ryddig og energisk, og har alltid sine mål for øye. De er selvsikre, men også reserverte. Steinbukkens etterfølger er krepsen, og derfor er den også en passende partner. Krepsens livsbevisste og sjelfulle natur kan være en støtte for Steinbukken.

Moderne vestlig astrologi stammer fra de første menneskene som så på den stjernefylte himmelen og tenke at de skiftende formene og mønstrene i kosmos måtte ha en slags innvirkning på jordboernes liv.

Dette var begynnelsen på astrologi. Soltegnversjonen er den enkleste og mest utbredte formen for astrologi i det vestlige samfunnet i dag. De 12 stjernetegnene er relatert til jordens rotasjon og banen til solen, månen og planetene gjennom hvert av stjernetegnene i verdensrommet, i løpet av et kalenderår.

Det som bestemmer stjernetegnet ditt er noe som kalles Ascendanten, som er stjernetegnet som stiger opp i den østlige horisonten på tidspunktet for fødselen din.

Alle stjernetegnene er individuelt beskrevet som enten aktive og maskuline eller passive og feminine. Videre er tegnene delt inn i 4 grupper representert av et element: Jord, Ild, Vann og Luft.

Divisjonene og elementene spiller en betydelig rolle i å forstå de grunnleggende egenskapene og de underliggende betydningene til personlighetstrekkene til menneskene som er født under hvert av stjernetegnene. De hjelper oss å forstå og gjenkjenne mye om oss selv, så vel som andre.

Den eneste informasjonen du trenger for å finne ut hvilket stjernetegn du ble født under er bursdagen din. Og det samme gjelder for alle andre. Hvis du vet fødselsdatoen til venner, familie, kolleger eller andre, kan du enkelt finne ut hvilket stjernetegn de tilhører.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop