horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Skap en åndelig atmosfære med et alter

Et alter er et bord eller et område hvor du kan huske sjelene som ikke lenger er med oss ​​i kroppslig forstand. Det er ingen regler for hvordan et alter skal se ut eller hva det skal inneholde. Bare du kan bestemme det.

Et alter kan imidlertid også være en måte å minne deg selv på spesielle ting i livet, som f.eks å leve i nuet, å verdsette nære relasjoner eller å elske seg selv.

I artikkelen her kan du lese om hva et alter er, hvordan lage et hjemmealter og hvorfor et alter kan være en god idé.

Hva er et alter?

Et alter er ikke en ny oppfinnelse, selv om det har hatt en “gjenfødelse” i popularitet de siste årene. Faktisk er det en ekstremt gammel oppfinnelse, funnet i ulike religioner mange tusen år tilbake i tid.

Både innenfor kristendommen, buddhismen, jødedommen og hinduismen har det alltid vært en del av troen å tilbe forfedre og hellige personligheter ved et alter; både i hellige hus som kirker og templer, men også hjemme ved et såkalt hjemmealter.

Ved et alter i åndelig forstand er det religiøse ikke nødvendigvis en del av handlingen. Her handler det mer om å huske og eventuelt skape kontakt med nære avdøde relasjoner – eller seg selv.

Hvordan kan du lage et hjemmealter?

Hvordan kan man lave et hjemmealter

Et hjemmealter gir deg muligheten til å minnes avdøde på nært hold hjemme, men også til å skape en kontakt med sjelenes verden og en påminnelse til deg selv i det levde livet.

Hvordan et hjemmealter skal se ut avhenger av hva som gir deg en åndelig atmosfære og skaper nærvær for den avdøde og mening i forhold til formålet med alteret.

Et hjemmealter kan f.eks. består av:

 • Bilder av den omkomne
 • Gjenstander fra avdøde
 • Krystaller
 • Blomster
 • Tarotkort
 • Andre åndelige gjenstander eller bilder

Et hjemmealter kan bestå av mange ting, men er ofte en blanding av dekorasjoner, personlige ting og åndelige gjenstander.

Lag et “meg-alter”

En ting er et alter i tradisjonell forstand, som skaper et tettere forhold til åndeverdenen og nære avdøde relasjoner. Men et alter kan også være en måte å hedre seg selv eller andre levende sjeler på.

Du kan dekorere hjemmet ditt med små altere rundt. Altrene er ment å minne deg på å hedre og verdsette en spesiell person. Det kan være en venn eller bestemoren din, men det kan like gjerne være deg selv.

Dekorer en hylle med en blomst, din favorittkrystall og en feel-good-roman – og minn deg selv på å være snill mot deg selv og gjøre ting du liker.

Pynt et hjørne med et bilde av deg og din beste venn, et brev hun skrev til deg og en billett fra en felles opplevelse – og minn deg selv på å sette pris på vennen din og husk å tilbringe tid med henne.

Pynt nattbordet ditt med et bilde av din gamle bestemor, et smykke du fikk av henne og den vakre blomsten hennes – og minn deg selv på å ringe henne og spørre hvordan hun har det, eller ta en tur innom i løpet av en travel dag for en prat med henne .

Trinn-for-trinn guide for å lage et alter

Trin for trin guide til at lave et alter

Har du lyst til å lage et alter hjemme i stua – enten for å minnes avdøde eller for å hedre deg selv eller noen av dine nære slektninger – er det heldigvis både enkelt og raskt å komme i gang.

 • Finn et passende sted for alteret ditt
 • Bestem intensjonen for alteret ditt
 • Samle gjenstander til alteret ditt

Finn et passende sted for alteret ditt

Kanskje du har plass i bokhylla, kan sette opp en hylle eller ordne et hjørne på soverommet til formålet. La det være et sted du besøker ofte.

Bestem intensjonen for alteret ditt

Ønsker du å minnes dine avdøde slektninger? Skal det være én person eller flere? Eller er alteret for å minne deg selv om en levende person, noe du liker å bruke tid på – eller deg selv?
Samle gjenstander til alteret ditt

Finn ting som passer til alteret og som minner deg om formålet med alteret. Dette kan være bilder eller minner, men også åndelige gjenstander eller dekorasjoner som blomster eller figurer.

Gode ​​ideer for å dekorere alteret

I tillegg til bilder som minner deg om bestemte personer eller opplevelser, kan du med fordel velge noen av elementene nedenfor for ditt alter:

 • En blomst eller plante: symboliserer vekst
 • En eller flere krystaller: har forskjellige betydninger og energier
 • En fjær: symboliserer helbredelse
 • Stjernetegn: symbol på personlighet – les om de 12 stjernetegnene her
 • Bilder/figurer av dyr: har ulike betydninger og budskap – les om kraftdyr her

I tillegg til ovennevnte kan du også velge ting som har en personlighetsbetydning for deg. Dette kan være billetter fra opplevelser, tall eller sitater.

Det viktigste er at alteret ditt både er visuelt tiltalende og skaper en god atmosfære. Et alter skal ikke skape tristhet, men skape glede og fremkalle minner.

Hvordan bruke et alter?

En ting er å lage alteret ditt slik at det pynter hjemmet – noe helt annet er å bruke det. For hvordan bruker man et hjemmealter?

Det er ikke noe klart svar på det spørsmålet. I prinsippet bruker du det du føler deg mest komfortabel med. For noen er det nok at alteret bare står der og minner om personen eller personene alteret er til ære for. For andre blir det et sted å gå for å komme nærmere den avdøde, snakke med dem eller kjenne litt på dem.

For mange er imidlertid et alter like mye et sted som gir en spesiell atmosfære. Et sted du kan føle takknemlighet, et sted som minner deg om det gode i livet ditt, eller et sted som minner deg om å leve i nuet.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop