horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

De 4 elementene: brannskilt, vannskilt, luftskilt og jordskilt

Du kjenner mest sannsynlig de 12 stjernetegnene som avhenger av fødselsdatoen din. Men visste du også at de 12 stjernetegnene er delt inn i 4 elementer?

Fiskene og Krepsen er vanntegn, mens Løven og Væren er branntegn. Men hvilket element tilhører ditt stjernetegn – og hva betyr det i praksis? Du kan lære mer om det i artikkelen her.

Hva betyr brannskilt, vannskilt, luftskilt og jordskilt?

I gamle tider trodde man at vår verden besto av 4 grunnelementer; ild, vann, luft og jord. I dag forteller det periodiske system oss noe annet og mer komplisert.

Likevel har symbolikken rundt de 4 grunnelementene vedvart og brukes i dag blant annet i astrologi for å forklare forskjeller mellom mennesker og deres måte å se verden og hverandre på.

Hvert element har noen karakteristiske trekk som kommer til uttrykk i større eller mindre grad.

Hva er branntegn ??

Stjernetegn: Væren, Løven og Skytten

Stjernetegn representert ved elementet ild har en gnist utover det vanlige. De vet hvordan de skal sparke, og de er bokstavelig talt “i brann”.

Den sprudlende ilden kan uttrykkes som en positiv energi, et driv som kan få både branntegnet selv og andre opp i fart og ut av dårlige situasjoner, men det kan også vise seg som et brennende temperament; spesielt hvis brannskiltets lojalitet har blitt misbrukt.

Hva er vanntegn ??

Stjernetegn: Kreft, Skorpionen og Fiskene

Stjernetegn representert av elementet vann er veldig emosjonelle og intuitive. Det er ofte disse stjernetegnene som har en mystisk side og har en tendens til å være mer åndelig enn gjennomsnittet.

Vanntegn verdsetter typisk naturen og det naturlige, og derfor er de ofte usedvanlig flinke til å lese mennesker og stemninger, noe som bringer dem langt i livet.

Hva er lufttegn ??

Stjernetegn: Tvillingene, Vekten og Vannmannen

Stjernetegn representert av elementet luft er flyvende og drømmende. De lever mye i hodet, er intellektuelle og reflekterte og stiller spørsmål ved det meste. Ofte får luftskiltet nye ideer, men hopper gladelig videre til neste dersom en ny og bedre idé dukker opp.

Luftskilt er typisk flinke til å sosialisere, kommunisere og språk, og de liker å løse utfordringer og leve et fritt liv.

Hva er jordtegn ??

Stjernetegn: Tyren, Jomfruen og Steinbukken

Stjernetegn representert av elementet jord er kjent for sin jording og stabilitet. Du kan alltid stole på jordtegnet, og mennesker født i et av disse stjernetegnene bygger typisk reir og setter pris på materielle ting som skaper en ramme for hverdagen deres.

Jordtegn hopper sjelden inn i noe nytt, men setter pris på det gode de har og plasserer en dyd i trygghet og det og de de kjenner. Du kan alltid stole på at jordskiltet står opp hvis du trenger det.

Hvordan vet jeg hvilket element jeg er?

Den enkleste måten å finne ut om du er et brann-, vann-, luft- eller jordtegn er å se på stjernetegnet ditt. Det er 3 stjernetegn representert i hvert element.

  • Branntegn ?: Væren, Løven og Skytten
  • Vanntegn ?: Kreft, Skorpion og Fiskene
  • Lufttegn ?: Tvillingene, Vekten og Vannmannen
  • Jordens tegn ?: Tyren, Jomfruen og Steinbukken

Hvor mye du legger merke til beskrivelsene for hvert element avhenger også av plasseringen av planetene på fødselsdatoen din.

Har du 0-1 planeter i grunnstoffet besitter du elementets egenskaper i en mild grad, har du 2-4 planeter i grunnstoffet besitter du elementets egenskaper til en viss grad, og hvis du har flere enn 5 planeter i elementet, besitter du egenskapene til elementet i en distinkt grad.

Det forklarer også hvorfor noen brannskilt er mer energiske og temperamentsfulle enn andre, og hvorfor noen luftskilt kan leve et relativt stabilt liv. Med bare noen få planeter i elementet, er det mulig på visse områder av livet og i din personlighet at du tar hensyn til beskrivelsene.

Et personlig horoskop kan fortelle deg mer om plasseringen av planeter i akkurat ditt tilfelle – og dermed gi deg klarhet i hvor viktig elementet er for akkurat ditt liv.

Hva kan jeg bruke karakterene til?

Branntegn, vanntegn, lufttegn og jordtegn forklarer hvorfor noen stjernetegn har mer til felles og fungerer bedre sammen enn andre. Et jordskilt og et luftskilt vil typisk ha sine utfordringer i et forhold, da jordskiltet er for det tradisjonelle og stabile, mens luftskiltet er flyktig og drømmende.

Grunnstoffene forklarer altså noe grunnleggende om stjernetegnene som hører til grunnstoffet. Det kan gi en bedre forståelse av andre og deres måte å være på – og hvorfor noen naturlig har sine utfordringer, mens andre jobber bedre sammen.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop