horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Ascendant beregner

Forklaring for beregning av ascendant: Mens stjernetegnet ditt – også kalt soltegnet – beregnes basert på datoen du ble født, er ascendenten din mer nøyaktig ettersom den beregnes basert på nøyaktig sted og tidspunkt du ble født.

Soltegnet og ascendenten kan i noen tilfeller være det samme stjernetegnet, mens det i andre tilfeller er nærmest motsetninger. Det kan for eksempel forklare hvorfor andre blir overrasket når du forteller dem stjernetegnet ditt.

Ascendenten, som er din ytre personlighet, sammen med Soltegnet, som beskriver din kjernepersonlighet, og Månetegnet, som beskriver følelseslivet ditt, er de tre tegnene som mest representerer din personlighet.

Så dette er de viktigste tegnene å vite hvis du ønsker å bli bedre kjent med deg selv.

Hva betyr ascendent?

Ascendenten er et av de andre stjerne- og planettegnene knyttet til deg og din fødsel, og som horoskopet ditt består av. Spesielt kjennetegnene til ascendenten er at den viser noe om hvordan du er i verden og forholder deg til omgivelsene dine. Med andre ord hvordan du er på utsiden og oppfattet av andre. Ascendenten har dermed stor betydning for praktisk talt hele livet ditt.

Din ascendant består av 1 av de 12 stjernetegnene du allerede kjenner. Imidlertid er de vanlige stjernetegnene og horoskopene basert på soltegnet, som er din kjernepersonlighet.

De 12 stjernetegnene danner en sirkel kalt dyrekretsen – på engelsk Zodiac. Hvert stjernetegn har 30 grader i sirkelen. Dette gjelder også ascendenter. Du kan derfor ha et solskilt som f.eks. vekt, men ascendenten i et annet stjernetegn. Du kan også ha et soltegn i Libra og ascendant i Libra. Det avhenger helt av tid og sted for fødselen din.

Ascendanten er generelt fasaden til utsiden. Det er dette vi umiddelbart viser andre; enten bevisst eller ubevisst. Soltegnet, derimot, er hvordan vi identifiserer oss internt. Noen ganger stemmer de, andre ganger stemmer de definitivt ikke.

Med felles solskilt og ascendant viser vi hva vi er. I andre tilfeller er tegnet til ascendenten betydelig i strid med solskiltet og kan fungere som en fasade til utsiden. Dette forklarer blant annet hvorfor introverte mennesker noen ganger oppfattes som utadvendte ved første møte.

Hva er en ascendant-kalkulator?

En ascendant-kalkulator forteller deg hva din ascendant er. Du må vite nøyaktig fødselstidspunkt og stedet der du ble født. Det er viktig å være nøyaktig, da selv mindre avvik kan være betydelige.

Kalkulatorene fungerer i prinsippet på samme måte; de sammenligner sted og tidspunkt for fødselen med ascendentene for å finne tegnet som samsvarer med fødselstiden din.

Nedenfor er en liste over nettsteder med ascendant kalkulatorer:

Kalkulatorene har typisk også en beskrivelse av ascendenten du er født i. Beskrivelsene kan variere, og det kan derfor være lurt å prøve minst 2 kalkulatorer.

Hvis du vil kjenne din ascendant – og hele horoskopet ditt generelt – i dybden, er et personlig horoskop verdt å anbefale. Her blir du kjent med hele horoskopet ditt inkl. ascendant, soltegn og månetegn, som gir deg en inngående kunnskap om deg selv og omstendighetene du ble født inn i.

Slik finner du fødselsdatoen din

Hvis du ikke vet fødselsdatoen din, kan det være lurt å spørre moren din. Dette krever imidlertid at hun kjenner den eksakte fødselsdatoen, da ascendenten endres med noen timers mellomrom. Du trenger derfor nøyaktig fødselstidspunkt i både timer og minutter.

Hvis hun er i tvil, kan du be om fødselsattesten din. Nøyaktig fødselstidspunkt vil bli angitt her. Kanskje står det også skrevet ned i «barneboka», om du eller foreldrene dine har en liggende fra du var baby. Sist men ikke minst er det også mulig å bestille din fødselsdato fra Riksarkivet her.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop