horoskopbladet - synskonline

Motta horoskopet ditt på post hver morgen – gratis

Du får også:

⭐ Månedlig trekning av personlig horoskop (verdi 235 kr.)

⭐ Ukens og månedens horoskop

⭐ Mer innsikt i stjernetegnet ditt

 

100% gratis & ingen spam

Hvad er sjelevenner – og hvordan du finder din eneste ene?

I kjærlighetens tegn streber vi alle etter å finne den eneste; vår sjelevenn. Personen som vi verken kan eller vil leve uten.

Betydning av sjelevenn: En sjelevenn er noen du føler deg dypt knyttet til. Noen som like gjerne kan være en del av deg og har en livsendrende effekt på deg.

Vi er inspirert av utallige romantiske komedier og kjærlighetshistorier, og de fleste av oss lengter etter å finne den personen som kan være yingen til yangen vår. Men eksisterer sjelevenner i det hele tatt i den virkelige verden?

Ja, det gjør de – også ifølge flere eksperter, inkludert f.eks. familie- og ekteskapspsykolog Dr. Michael Tobin. Sjelevenner er ikke vitenskap. Det handler om å finne en person du er på samme bølgelengde med på flere nivåer. En person som blir reisepartner på livets reise.

Om eksperten: Dr. Michael Tobin er familie- og ekteskapspsykolog med mer enn 40 års erfaring innen feltet. Han er også grunnleggeren av nettstedet WholeFamily.com og har gitt ut flere bøker.

To sjeler trukket mot hverandre

To sjaele der drages mod hinanden soulmates

Veldig passende refererer ordet “sjelevenn” til to sjeler som trekkes mot hverandre. Sammenstøtet kan virke uunngåelig, men kan variere fra et stormende, kortvarig møte til et langvarig, romantisk forhold.

Selv om sjelevenner i den åndelige verden trekkes til hverandre, er ikke tidspunktet alltid der for at de skal kunne koble seg sammen og holde seg sammen. Personlige barrierer kan bidra til at det som hadde potensiale til noe stort aldri ble det – eller det blir det bare en gang i fremtiden.

Når vet du at du har møtt din sjelevenn?

Er du i tvil om du har møtt sjelevennen din, er det nok ikke tilfellet ennå. Ifølge Michael Tobin bør du imidlertid ikke miste motet. Hans hypotese er at vi alle potensielt har muligheten til å møte vår sjelevenn – eller i det minste én av dem.

I motsetning til mange andre, mener Michael Tobin at vi lett kan ha flere forskjellige sjelevenner gjennom livet, og at ikke alle sjelevenner er romantiske. Snarere dekker sjelevenner mennesker vi møter som får en livsendrende mening for oss.

I dagligtale er imidlertid en sjelevenn et romantisk forhold, og det er den versjonen vi vil holde oss til her. Imidlertid kan du ha forskjellige sjelevenner i forskjellige faser av livet ditt.

Michael Tobin

En del av møtet med din romantiske sjelevenn handler om holdningen til å inngå et forhold. Det handler om å innse at en sjelevenn ikke er en som oppfyller alle dine behov, men et likeverdig forhold hvor dere hver og en ønsker å gi, fremfor å motta.

Hvordan vet du at han er den eneste?

Kanskje du har følelsen av at den du er sammen med er den eneste? Men hvordan kan du vite det sikkert? For mange kan den umiddelbare forelskelsen forveksles med stor kjærlighet, men forholdet blir først virkelig satt på prøve når hverdagen slår til, og de fleste sommerfuglene har forduftet.

Relatert: Les dagens kjærlighetshoroskop

Det er vanskelig å sette ord på følelsene som til sammen vitner om den eneste. Imidlertid hjelper Michael Tobin oss på vei i sin hypotese om at sjelevenner føler hverandres smerte. Det handler ikke bare om empati, men en følelse av å ta smerten på seg. Dette gjelder selvsagt også den andre veien i forhold til glede, men glede er alltid mer smittsomt.

Vil du gråte når han gråter? Blir du dårlig i magen hvis han er psykisk syk? Da er det stor sjanse for at du har møtt din sjelevenn.

Når finner jeg den eneste ene?

Ifølge Michael Tobin er det ingen riktig tid i livet for å møte den eneste. Noen møter sjelevennene sine tidlig, andre møter dem bare i høy alder. Og så det er poenget.

En kjæreste på videregående var kanskje ikke din sjelevenn i ungdommen din, men kanskje når du møtes 15 år senere, er du på akkurat det rette stedet i livet for å møte hverandre på en helt annen måte, og i tiden som har gått i mellom, vokste dere mot hverandre og har blitt sjelevenner.

På sikt handler det derfor om at du er klar og åpen for den store kjærligheten. Kanskje møtes dere ved en tilfeldighet på toget og det er en umiddelbar og gjensidig tiltrekning, men kanskje kjenner dere hverandre allerede og har gjort det lenge uten å være åpen for kjærlighet.

Hvordan føles en sjelevenn?

En sjelevenn gir en følelse av en dypere forbindelse; et samhold. Med det samholdet følger vanligvis fred og sikkerhet. Det er ingen grunn til å føle seg usikker eller sjalu. Dere vet hvor dere har hverandre, dere er flinke til å respektere hverandre, gi rom og anerkjenne hverandre.

Det finnes imidlertid flere typer sjelevenner. Noen kommer med mål om å riste oss i grunnlaget, slik at vi kommer ut av komfortsonen og endrer retning. Møter som dette med sjelevenner går sjelden knirkefritt. På den annen side glemmer du dem ikke.

Det er imidlertid viktig å vite at kjærlighet ikke er gitt. «Gresset er grønnest der du vanner det “. Du kan derfor lett være sammen med din sjelevenn uten at du – eller du – er åpen for forståelsen av kjærlighet og hverandre, og dermed får du ikke følelsen av at det er den eneste.

Hvorfor møtes sjelevenner?

Den åndelige forklaringen på hvorfor sjelevenner “på magisk måte” møtes er at det er på forhånd avtalt. At du og alle de du møter gjennom livet, inkludert spesielt din sjelevenn, har gjort avtalen på forhånd, før du ble inkarnert på jorden.

Selv om bevisstheten har glemt avtalene, eksisterer de fortsatt. Og derfor er det uunngåelig at de avtalene blir oppfylt. Du møtes når du trenger det og når det gir mening i forhold til dine personlige posisjoner i livet.

Les også: Veiledning til åndelige tegn

Det er også forklaringen på at du kan føle at du kjenner igjen bestemte personer eller at det oppstår en sterk tiltrekning helt fra starten. Dere kjenner hverandre på forhånd.

Finn alle horoskoper her: Dagens horoskop - Ukeshoroskop - Månedshoroskop - Årshoroskop